Heeft u moeite met slapen? Ontdek hoe u slapeloosheid kunt verslaan en beter kunt slapen zonder recept.
Belangrijkste leerpunten:
- Uw dieet kan uw slaap verstoren.
- Door uw schermtijd te verkorten, kunt u beter slapen.
- Mediteren voordat je naar bed gaat, kan je helpen ontspannen en je zenuwen kalmeren.
- Zouttherapie is bijvoorbeeld ook een uitstekende manier om de slaap te verbeteren.
- U weet waarschijnlijk dat een slechte slaap uw productiviteit en alertheid gedurende de dag kan beïnvloeden. In plaats van uitgerust en energiek wakker te worden, voelt u zich traag en moe. Erger nog, een slechte slaapkwaliteit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en diabetes.
Sommige medicijnen zijn bedoeld om te helpen bij slapeloosheid, maar ze hebben vaak bijwerkingen en het is te gemakkelijk om eraan verslaafd te raken.
Als je manieren wilt om je slaaproutine op natuurlijke wijze te verbeteren, slapeloosheid te verslaan en de hele nacht door te slapen, hebben we zes manieren om dat te doen.
1 Houd uw dieet in de gaten
Als u last heeft van slapeloosheid, bedenk dan wat u eet of drinkt. Dranken die cafeïne bevatten, zoals koffie of frisdrank, zijn berucht omdat ze mensen ’s nachts wakker houden, omdat ze stimulerende middelen zijn. Vermijd het drinken van cafeïne vier tot zes uur voor het slapengaan.
Uw suikerinname kan ook van invloed zijn op uw slaapkwaliteit. Suikerrijke voedingsmiddelen verhogen je energie, dus vermijd het eten ervan ongeveer twee uur voordat je gaat slapen.
Wat zou je kunnen eten om je slaaproutine te verbeteren? Noten zoals amandelen, walnoten, pistachenoten en cashewnoten zijn goed voor het bevorderen van de slaap omdat ze melatonine bevatten, evenals magnesium en zink, die essentieel zijn voor lichaamsprocessen. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van vette vis zoals zalm je ook kan helpen slapen, omdat het vitamine D en omega-3-vetzuren bevat, die serotonine reguleren.
Probeer ook kamillethee te drinken na het avondeten, omdat het je kan helpen ontspannen door je spieren te verzachten. Wees echter voorzichtig; Als u kamillethee drinkt vlak voordat u naar bed gaat, moet u mogelijk ’s nachts naar het toilet.
2 Beweeg regelmatig
Regelmatige lichaamsbeweging helpt u gezond te blijven en kan u helpen beter te slapen. Aërobe oefeningen, die minstens een paar uur voor het slapengaan worden gedaan, kunnen u helpen snel in een diepe slaap te vallen.
Tijdens een diepe slaap verjongen uw lichaam en geest, waardoor u zich verfrist voelt als u wakker wordt. Als je niet vaak traint, begin dan met oefeningen die je leuk vindt. Dit maakt het gemakkelijker om je eraan te houden.
3 Verminder de schermtijd voor het slapengaan
Het is vaak moeilijk om weg te blijven van je telefoon, vooral als je nog een laatste bericht wilt lezen of je laatste bericht op sociale media voor vandaag wilt plaatsen. Een langere schermtijd kan echter zeker uw slaaproutine beïnvloeden.
Je lichaam produceert een hormoon dat bekend staat als melatonine, waardoor je je ’s nachts slaperig voelt. Blauw licht van je telefoon of computer zorgt ervoor dat je lichaam geen melatonine aanmaakt, waardoor inslapen lastig wordt.
Dus, hoe kun je de schermtijd verkorten? Probeer uw telefoon uit de buurt van uw bed te leggen als u gaat slapen. Als u essentiële taken op uw telefoon of laptop moet uitvoeren, doe dit dan ongeveer een uur voordat u gaat liggen.
Om u te helpen ontspannen tijdens het slapen, kunt u een boek lezen of ontspannende muziek afspelen in plaats van uw telefoon te gebruiken. Als u nog steeds op uw telefoon moet zijn terwijl u in bed ligt, gebruikt u de nachtmodus of verlaagt u de helderheid van uw scherm.
4 Oefen ontspanningstechnieken
Proberen in slaap te vallen, vooral als je gestrest bent, kan een lastige opgave zijn. Stress veroorzaakt meestal een verhoging van uw hartslag, waardoor u wakker kunt blijven als u wat zzz’s wilt opvangen. Ontspanningstechnieken kunnen u helpen uw hartslag en ademhaling te vertragen en uw geest tot rust te brengen, zodat u beter slaapt. Hier zijn enkele ontspannende technieken die uw slaaproutine kunnen verbeteren:
- Mindfulness-meditatie: De sleutel tot het beoefenen van meditatie is weten hoe u uw ademhaling kunt beheersen. Als meditatie nieuw voor je is, kan het even duren voordat je het onder de knie hebt. Concentreer u altijd op hoe uw lichaam aanvoelt als u ademt terwijl u in- of uitademt. Probeer je geest leeg te maken van elke gedachte die je kan afleiden. Maak je geen zorgen als je gedachten afdwalen; laat het gewoon. Meditatie is effectiever in een rustige en ontspannen sfeer.
- Begeleide beelden: Met geleide beelden kunt u zich concentreren op een beeld dat u helpt ontspannen, bijvoorbeeld het beeld van een plek zoals een strand of een park. Ga in een comfortabele houding zitten of liggen en denk bewust na over de details in het beeld. Je zult merken dat je lichaam en geest na een tijdje ontspannen.
- Geluidsmeditatie: Rustgevende geluiden zoals regen, golven en pianomuziek kunnen u helpen ontspannen, waardoor u gemakkelijker in slaap kunt vallen. Zoek naar ontspannende geluiden op YouTube.
Probeer deze of andere ontspanningsmethoden totdat u degene vindt die perfect bij u past.
5 Maak en volg een slaapschema
Als u zich aan een slaapschema houdt, kunt u uw slaaproutine verbeteren. Als u elke dag op hetzelfde tijdstip slaapt en wakker wordt, went uw lichaam aan uw schema. Experts raden elke dag 7,5 tot 9 uur slaap aan, dus stel een timer/alarm in om voldoende slaap te garanderen. Maak je geen zorgen als je je slaperig voelt buiten je slaapschema.
Aandacht besteden aan je lichaam is essentieel voor een betere slaap. Je schema zal als leidraad dienen, dus maak je geen zorgen als je het niet perfect doet.
6 Zouttherapie
Zouttherapie, ook wel halotherapie genoemd, houdt in dat je lucht inademt die is doordrenkt met kleine zoutdeeltjes, zodat je beter kunt ademen en kunt ontspannen. De kalmerende omgeving in combinatie met zouttherapie zal helpen uw spieren te ontspannen, uw geest tot rust te brengen en het in slaap vallen eenvoudiger te maken.
Als u snurkt, is zouttherapie een uitstekende oplossing, omdat zout ontstekingsremmende, antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen heeft die congestie en zwelling in de neusgangen verminderen. Hierdoor worden ontstoken luchtwegen geopend, waardoor het snurken wordt verminderd en zuurstof kan stromen. Zouttherapie ondersteunt ook uw immuunsysteem. Terwijl je de droge, microscopisch kleine zoutdeeltjes inademt, helpen ze het slijm op te lossen en nemen ze ziektekiemen en gifstoffen mee. Bovendien ondersteunt zouttherapie de productie van T-cellen, waardoor de natuurlijke afweer van het lichaam wordt ondersteund.
Over het geheel genomen vermindert zouttherapie stress, opent uw luchtwegen, ondersteunt uw immuun-, zenuw- en lymfestelsel en maakt uw geest helder, waardoor u beter kunt slapen.
Om de beste resultaten uit de zouttherapie te krijgen, kunt u periodieke sessies inplannen. Als u op zoek bent naar een warme en vriendelijke omgeving om alle voordelen van zouttherapie te ervaren, dan zult u Halotherapie Holland geweldig vinden. Wij bieden droge zouttherapie aan in een rustgevende en kalmerende sfeer, waardoor u ontspannen en ontstresst raakt. Neem contact met ons op om aan de slag te gaan.