Updates & Vakantieperiodes

Maatregelen Halotherapie Holland COVID-19

Hoe maakt u een afspraak?

Even aan komen waaien voor het maken van een afspraak dat kan voorlopig niet meer. Belt u altijd eerst even om uw afspraak in te plannen. U kunt ook in ons reserveringssysteem een afspraak maken- bij de vraag / opmerking kunt u eventueel aangeven wat uw gezondheidsklachten zijn. Aan de hand hiervan kunnen wij dan een beoordeling maken.

U kunt weer zo vaak als u wilt naar onze zoutkamers komen, maar maak tijdig een afspraak. U kunt ook tot maximaal twee weken vooruit afspraken bij ons inplannen, dan bent u verzekerd van een plaats in de zoutkamer. Wij hanteren tot nader bericht dezelfde werktijden.

Jaarabonnement

Wanneer u een jaarabonnement heeft dan wordt deze verlengd voor de periode dat u niet naar de zoutkamer heeft kunnen komen omdat wij gesloten waren (periode 17 maart 2020 vanaf onze sluiting tot aan de datum dat wij weer operationeel zijn 4 mei 2020).

We hebben de volgende maatregelen genomen om u een prettig gevoel te geven wanneer u onze zoutkamers bezoekt;

 • We verlagen de capaciteit naar maximaal 3 personen (praktijk Hardinxveld) in onze grote kamers en maximaal 1 persoon in de kleine/privé kamers per uur. Hierdoor is er voldoende afstand tussen de zitplaatsen.
 • Wanneer u wel naar de zoutkamer wilt komen maar liever alleen zit, geef dit dan aan ons door wanneer u belt voor een afspraak. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheid om een afspraak te maken voor u alleen en zo de halotherapie te ervaren.
 • Kinderen met een ouder/ verzorger plannen wij apart in van de andere zoutkamer bezoekers. Wilt u met het gehele gezin komen geef dit dan aan ons door wij zorgen ervoor dat u dan alleen met uw gezin gebruik maakt van de zoutkamer. Wij hanteren hiervoor onze standaard tarieven.
 • Onze wachtruimte is groot genoeg maar wanneer u vlak voor uw afgesproken tijd in de wachtruimte plaatsneemt kunt u contact met andere patiënten zoveel mogelijk vermijden. Houdt minimaal 1,5 meter afstand A.U.B.
 • Wij houden ons aan de voorgeschreven maatregelen. Op basis van wat wij allemaal weten kan het zijn dat wij u vragen om eerst met uw huisarts te overleggen voordat u onze zoutkamers bezoekt. Wij vragen u daarom ook om zorgvuldig met uw eigen, maar ook met onze gezondheid om te gaan. Heeft u acute klachten zoals verkoudheid, wel/geen koorts, aanhoudende hoest en/of griepverschijnselen neemt u dan contact met uw huisarts op. U mag onze zoutkamers alleen bezoeken wanneer u chronische klachten heeft. Wij kunnen u de toegang tot de zoutkamer ontzeggen en kunnen u vragen om op een ander moment terug te komen. Veiligheid van ons maar ook van u staat bij ons bovenaan!

Gezondheidscentrum Hardinxveld

Graag willen wij ervoor zorgen dat uw bezoek aan onze zoutkamers soepel en ordelijk verloopt. Onze praktijk in Hardinxveld is gevestigd in een groot gezondheidscentrum. Dit houdt in dat wij rekening moeten houden met onze collega’s, bezoekers en overig medisch personeel. Daarom vragen wij u voor uw begrip en uw aandacht voor de volgende punten:

 • Maak a.u.b. alleen gebruik van de onderste ingang van het centrum grenzend aan de Cornelisweer. Wij zitten namelijk als eerste (tegenover de bloedafname) rechts bij de ingang. Zo voorkomen wij dat er te veel mensen door het centrum lopen. Als het echt niet anders kan bijvoorbeeld omdat er geen parkeerplaats beschikbaar is beneden, dan mag u wel gebruikmaken van de ingang grenzend aan de Peulenstraat. Houdt u a.u.b. wel aan de maatregelen die het centrum in acht heeft genomen.
 • Houdt 1.5 meter afstand in het centrum. De gangen zijn breed genoeg om deze regel in acht te nemen. Wilt u met de lift- maximaal 1 persoon. Bent u met familie dan mag u uiteraard samen in de lift.
 • De toiletten zijn bij deze beperkt beschikbaar. De openbare toiletten zitten op de huisartsenafdeling en zij kunnen bezoekers weigeren van buitenaf. Wij vragen hiervoor om uw begrip en geduld.

U komt naar uw afspraak

 • Wij vragen u om maar een paar minuten voor uw afspraak naar de zoutkamers te komen. Dit vergt even een organisatie maar dit hebben wij er graag voor over. Met meerdere mensen in de wachtruimte zitten dat kan (voorlopig) niet meer. Wij vragen u de instructies van ons en onze medewerkers nauwkeurig te volgen.
 • Ook wanneer u binnen of buiten wacht dan vragen wij u om de 1,5 meter regel in acht te nemen, houdt u voldoende afstand van elkaar.
 • Wij vragen u voordat u ons pand binnen komt eerst uw handen te desinfecteren en ook wanneer u ons pand weer verlaat. De desinfecterende benodigdheden staan voor u klaar en u kunt deze zo vaak als u wilt gebruiken. Ook zijn er handschoenen beschikbaar als u dat prettiger vind.
 • Kom niet te vroeg naar uw afspraak, het kan zijn dat u dan buiten langer moet wachten. Voorkeur heeft ongeveer vijf minuten voor aanvang.
 • Kom a.u.b. niet te laat, dit kan het afspraken schema behoorlijk in de war brengen en wij willen het in en uit lopen in onze zoutkamers zo veel mogelijk reduceren. Wanneer u toch te laat bent dan kan het zijn dat wij u vragen om op een ander moment terug te komen. Samen maken wij dan een nieuwe afspraak.
 • Houdt a.u.b. de deur van de voorkamer open- wilt u omkleden dan kan dit voorlopig niet. Tevens bewaar de 1,5 meter afstand in de voorkamer– onze medewerkers houden dit in de gaten, het kan dus voorkomen dat de cliënt 1 voor 1 de kamer in of uit wordt gehaald. Wij vragen hiervoor even uw geduld en begrip.
 • Hoesten en niezen (door prikkeling van het zout) altijd in de elleboog en met uw gezicht naar beneden gericht.
 • Gebruik alleen papieren tissues en gooi deze na gebruik direct weg
 • Raak uw ogen, mond en neus zo min mogelijk aan
 • Wij zorgen ervoor dat de ruimtes in onze vestigingen op regelmatige basis door de dag heen worden gereinigd
 • Hoe aardig wij onze cliënten ook vinden;-), we schudden geen handen en een omhelzing zit er helaas ook niet in. Wat wel mag is natuurlijk altijd vriendelijkheid naar elkaar toe. Dit wordt altijd enorm gewaardeerd.
 • Let op elkaar en houdt rekening met elkaar.

Onze zoutkamers zijn steriele ruimtes. Per sessie wordt er continue verse lucht aangevoerd, lucht van binnen wordt naar buiten geblazen en tegelijkertijd komt er verse lucht van buiten weer naar binnen. Door de verse luchtcirculatie bewegen de zoutdeeltjes zich continue door de ruimte en heeft het een optimaal effect. Samen met de juiste luchtvochtigheid en temperatuur vormt dit een uniek en gezond microklimaat om uw weerstand op te bouwen of op peil te houden.

Wij hopen u snel weer te kunnen verwelkomen in onze zoutkamers!

Praktijk Groot-Ammers:

Extra voorzorgsmaatregelen:

Indien u een afspraak heeft en zich niet lekker voelt of koorts heeft, dan verzoeken wij u dringend de afspraak telefonisch of per mail te annuleren.

 • Onze medewerkers dragen voor uw veiligheid en voor hen zelf eventueel een masker en handschoenen.
 • Onze zoutkamer(s) wordt alleen gebruikt in kleine aantallen van maximaal 3-4 personen in de grote kamers. In de kamers is er voldoende ruimte tussen personen die plaatsnemen. Voor de zekerheid zijn er 4 stoelen weggehaald- neem plaats op de aanwezige stoelen en verplaats deze niet!
 • Houdt A.U.B. de deur van de voorkamer open- wilt u omkleden dan kan dit in de aanwezige toiletten. Tevens bewaar de 1,5 meter afstand in de voorkamer- onze medewerkers houden dit in de gaten, het kan dus voorkomen dat de cliënt 1 voor 1 de kamer in of uit wordt gehaald. Wij vragen hiervoor even uw geduld en begrip.
 • Onze wachtruimte is groot genoeg maar wanneer u vlak voor uw afgesproken tijd in de wachtruimte plaatsneemt kunt u contact met andere patiënten zoveel mogelijk vermijden. Houdt minimaal 1,5 meter afstand A.U.B.
 • Heeft u ondanks deze informatie vragen dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen en zullen wij uw vragen beantwoorden.

Wij proberen zo veel mogelijk de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsorganisatie te volgen. Wij wensen iedereen veel sterkte toe en mocht u vragen hebben mail ons gerust!

Vragen over het Corona virus:

Hoe kunt u het virus herkennen?
De symptomen van het virus zijn te vergelijken met die van griep: hoesten, koorts en ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid. De meeste patiënten komen uit de regio Wuhan of zijn in deze regio geweest. Ook buiten China is het virus opgedoken. Naast Nederland onder andere in Japan, Thailand, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Zuid-Korea en Iran.

Hoe kan het virus zich verspreiden?
De besmettelijkheid lijkt niet heel groot, de ziekte is niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar. Werken of leven mensen dicht op elkaar? Dan is de kans om besmet te raken groter. De ziekte kan via de lucht (druppel infectie, niezen e.d.) en via direct contact naar anderen verplaatsen. Het virus overleeft niet lang in de vrije buitenlucht. Het virus is dan ook niet overdraagbaar via pakjes die uit China komen.

Hoe kunt u besmetting (op het werk) voorkomen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen zijn simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep/verkoudheid kunnen veroorzaken en zijn dus altijd belangrijk om op te volgen:
▪ Was uw handen regelmatig.
▪ Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
▪ Gebruik papieren zakdoekjes
▪ Vermijd contact met besmette personen.
▪ Vermijd grote groepen mensen en houd enige tussenruimte, ca. 1-2 meter.
▪ Ventileer werkruimte extra.

Mondkapjes | In Nederland adviseren we alleen mondkapjes voor medisch personeel. Het probleem is dat het alleen helpt als u speciale maskers (zgn. FFP2 filtermaskers) gebruikt die zich heel goed sluiten over de neus en mond. U moet de maskers heel nauwkeurig gebruiken en ze regelmatig wisselen. Dat is in het dagelijks gebruik bijna niet mogelijk.

Wanneer de huisarts raadplegen?
Mensen die minimaal 38 graden koorts hebben i.c.m. luchtwegklachten (hoesten, neusverkouden en/of kortademig) welke ontstaan zijn binnen 14 dagen na terugkeer uit een gebied waar het virus heerst of die zijn ontstaan binnen 14 dagen na een contact met een patiënt die een bevestigde infectie heeft, worden geadviseerd om telefonisch (!) contact op te nemen met de huisarts. De huisarts overlegt met de GGD of het nodig is om naderonderzoek uit te voeren.

Is er een behandeling mogelijk?
Net als bij de reguliere seizoensgriep is er geen specifieke behandeling tegen het nieuwe coronavirus. Er is ook nog geen vaccin tegen het virus. De behandeling van ernstig zieke mensen bestaat uit het tegengaan van de symptomen. Zo kunnen artsen bijvoorbeeld extra zuurstof toedienen bij patiënten die erg benauwd zijn.

Bronnen | RIVM Coronavirus in China, RIVM vragen en antwoorden Coronavirus in China, RIVM en handen wassen, LCR (Landelijk coördnatiecentrum Reizigersadvisering), Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies, Arbo-online Co-ronavirus en werkvloer.

Kijk ook voor meer informatie op: