Onze COVID-19 maatregelen

Maatregelen Halotherapie Holland COVID-19


Hoe maakt u een afspraak?

Even aan komen waaien voor het maken van een afspraak dat kan voorlopig niet meer. Belt u altijd eerst even om uw afspraak in te plannen. U kunt ook in ons reserveringssysteem een afspraak maken- bij de vraag / opmerking kunt u eventueel aangeven wat uw gezondheidsklachten zijn. Aan de hand hiervan kunnen wij dan een beoordeling maken.

U kunt weer zo vaak als u wilt naar onze zoutkamers komen, maar maak tijdig een afspraak. U kunt ook tot maximaal twee weken vooruit afspraken bij ons inplannen, dan bent u verzekerd van een plaats in de zoutkamer. Wij hanteren tot nader bericht dezelfde werktijden.

Jaarabonnement

Wanneer u een jaarabonnement heeft dan wordt deze verlengd voor de periode dat u niet naar de zoutkamer heeft kunnen komen omdat wij gesloten waren (periode 17 maart 2020 vanaf onze sluiting tot aan de datum dat wij weer operationeel zijn 4 mei 2020).

We hebben de volgende maatregelen genomen om u een prettig gevoel te geven wanneer u onze zoutkamers bezoekt;

 • We verlagen de capaciteit naar maximaal 5 personen in onze grote kamer. Hierdoor is er voldoende afstand tussen de zitplaatsen. Toelichting: Dit ter voorkoming van te grote groepen mensen in de rest van de praktijk. De zoutkamer is erop gebouwd dat het een grote groep (long) patiënten aankan- maar de praktijk zelf is te klein om meerdere personen tegelijkertijd aan te kunnen. Dan kunnen we moeilijker de 1,5 meter hanteren.
 • Wanneer u wel naar de zoutkamer wilt komen maar liever alleen zit, geef dit dan aan ons door wanneer u belt voor een afspraak. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheid om een afspraak te maken voor u alleen.
 • Onze medewerkers dragen eventueel handschoenen en een mondkapje voor hun eigen veiligheid, maar ook voor dat van u.
 • Kinderen met een ouder/ verzorger plannen wij apart in de kleine kamer. Wilt u met het gehele gezin komen meldt dit dan tijdig zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u dan alleen met uw gezin gebruik maakt van de zoutkamer. Wij hanteren hiervoor onze standaard tarieven. Max. 3 personen per keer.
 • Onze wachtruimte is groot genoeg maar wanneer u vlak voor uw afgesproken tijd in de wachtruimte plaatsneemt kunt u contact met andere patiënten zoveel mogelijk vermijden. Houdt minimaal 1,5 meter afstand A.U.B. 
 • Wij houden ons aan de voorgeschreven maatregelen. Op basis van wat wij allemaal weten kan het zijn dat wij u vragen om eerst met uw huisarts te overleggen voordat u onze zoutkamers bezoekt. Wij vragen u daarom ook om zorgvuldig met uw eigen, maar ook met onze gezondheid om te gaan. Heeft u acute klachten zoals verkoudheid, wel/geen koorts, aanhoudende hoest en/of griepverschijnselen neemt u dan contact met uw huisarts op. U mag onze zoutkamers alleen bezoeken wanneer u chronische klachten heeft. Wij kunnen u de toegang tot de zoutkamer ontzeggen en kunnen u vragen om op een ander moment terug te komen. Veiligheid van ons maar ook van u staat bij ons bovenaan!

 

Gezondheidscentrum Hardinxveld

Graag willen wij ervoor zorgen dat uw bezoek aan onze zoutkamers soepel en ordelijk verloopt. Onze praktijk in Hardinxveld is gevestigd in een groot gezondheidscentrum. Dit houdt in dat wij rekening moeten houden met onze collega’s, bezoekers en het overig medisch personeel. Daarom vragen wij u voor uw begrip en uw aandacht voor de volgende punten:

Nieuwe (extra) COVID- Maatregelen vanaf 6 november 2021:

 • Mondkapje is in het gehele gezondheidscentrumcentrum verplicht. Dit is op de loopgangen, toiletten, lift. etc. De praktijken zelf hanteren hun eigen maatregelen- zo hoeft u bij onze praktijk het mondkapje in de zoutkamer niet op. Als er een (zittend) gesprek gaande is, houden onze werknemers het mondkapje op. Als u kunt aantonen dat het dragen van een mondkapje uw gezondheid belemmert dan mag het mondkapje af – dit kan alleen als er een veilige omgeving voor de cliënt en ons personeel is.
 • 1,5 meter is ook weer een verplichting en zorgt voor een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving.


Dank voor het begrip.


U komt naar uw afspraak

 • Wij vragen u om maar een paar minuten voor uw afspraak naar de zoutkamers te komen. Dit vergt even een organisatie maar dit hebben wij er graag voor over.
 • Onze wachtruimte is groot genoeg maar wanneer u vlak voor uw afgesproken tijd in de wachtruimte plaatsneemt kunt u contact met andere patiënten zoveel mogelijk vermijden. Houdt minimaal 1,5 meter afstand A.U.B. Wij vragen u de instructies van ons en onze medewerkers nauwkeurig te volgen. Uitzondering: Bent u nieuw? Dan graag wel ong. 20 minuten van te voren te arriveren. Dit is omdat er voorafgaand eerst nog een intakegesprek zal plaatsvinden. U kunt dit ook telefonisch aanvragen- geef dit aan bij de opmerking/vraag als u een afspraak inplant. Bij aankomst hoeft u dan alleen het toestemmingsformulier te ondertekenen en krijgt u van ons uw behandelplan en verdere toebehoren aangereikt.
 • Ook wanneer u binnen of buiten wacht dan vragen wij u om de 1,5 meter regel in acht te nemen, houdt u voldoende afstand van elkaar.
 • Wij vragen u voordat u ons pand binnen komt eerst uw handen te desinfecteren en ook wanneer u ons pand weer verlaat. De desinfecterende benodigdheden staan voor u klaar en u kunt deze zo vaak als u wilt gebruiken. Ook zijn er handschoenen beschikbaar als u dat prettiger vind.
 • Kom niet te vroeg naar uw afspraak, het kan zijn dat u dan buiten langer moet wachten. Voorkeur heeft ongeveer vijf minuten voor aanvang.
 • Kom a.u.b. niet te laat, dit kan het afspraken schema behoorlijk in de war brengen en wij willen het in en uit lopen in onze zoutkamers zo veel mogelijk reduceren. Wanneer u toch te laat bent dan kan het zijn dat wij u vragen om op een ander moment terug te komen. Samen maken wij dan een nieuwe afspraak.
 • Houdt a.u.b. de deur van de voorkamer open- wilt u omkleden dan kan dit voorlopig niet. Tevens bewaar de 1,5 meter afstand in de voorkamer– onze medewerkers houden dit in de gaten, het kan dus voorkomen dat de cliënt 1 voor 1 de kamer in of uit wordt gehaald. Wij vragen hiervoor even uw geduld en begrip.
 • Hoesten en niezen (door prikkeling van het zout) altijd in de elle boog en met uw gezicht naar beneden gericht.
 • Gebruik alleen papieren tissues en gooi deze na gebruik direct weg. (witte bakken met symbolen aangegeven)
 • Raak uw ogen, mond en neus zo min mogelijk aan.
 • Wij zorgen ervoor dat de ruimtes in onze vestigingen op regelmatige basis door de dag heen worden gereinigd.
 • Hoe aardig wij onze cliënten ook vinden;-), we schudden geen handen en een omhelzing zit er helaas ook niet in. Wat wel mag is natuurlijk altijd vriendelijkheid naar elkaar toe. Dit wordt altijd enorm gewaardeerd.
 • Let op elkaar en houdt rekening met elkaar.
 

Onze zoutkamers zijn steriele ruimtes. Per sessie wordt er continue verse lucht aangevoerd, lucht van binnen wordt naar buiten geblazen en tegelijkertijd komt er verse lucht van buiten weer naar binnen. Door de verse luchtcirculatie bewegen de zoutdeeltjes zich continue door de ruimte en heeft het een optimaal effect. Samen met de juiste luchtvochtigheid en temperatuur vormt dit een uniek en gezond microklimaat om uw weerstand op te bouwen of op peil te houden.

Wij hopen u snel weer te kunnen verwelkomen in onze zoutkamers!


Vragen over het Corona virus:

Wat zijn de symptomen van het Coronavirus / COVID-19?

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:

 • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)


Ik denk dat ik het nieuwe Coronavirus heb. Wat moet ik doen?

Voor iedereen geldt:

 • Blijf thuis bij een of meerdere van bovenstaande klachten.
 • Heeft u naast milde klachten (zoals verkoudheidsklachten, hoesten of verhoging) ook last van koorts of benauwdheid? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.
 • Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een Coronatest.
 • Mijd sociaal contact. U kunt ook geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan en ook geen boodschappen doen. Bel alleen met de huisarts als de klachten verergeren (meer dan 38 graden koorts en moeite met ademhalen) en u medische hulp nodig heeft.
 

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe Coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het zijn:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Vermijd drukte.

 

Ik heb COVID-19 gehad. Gelden de basisregels ook voor iemand die al COVID-19 heeft gehad?

Ja, ook als u COVID-19 hebt gehad, is het advies om u te houden aan de basisregels. Het is namelijk niet zeker of u een tweede keer COVID-19 kunt krijgen.

Hoeveel mensen zijn in Nederland besmet met het Coronavirus?

Bekijk de teller met het aantal positieve tests in Nederland op de website van het RIVM.

Kan ik besmet raken met het Coronavirus door het aanraken van een oppervlak?

Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde/gladde materialen zoals plastic, metaal en glas, en minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

De kans dat u besmet raakt door het aanraken van een product of oppervlak is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel (exponentieel) af buiten het lichaam.

In het algemeen raden we aan om regelmatig uw handen te wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u eenvoudig reinigen met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe maak ik mezelf weerbaar tegen gevolgen van een besmetting?

Gezond leven houdt de weerstand op peil. Een goede weerstand helpt bij bescherming tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het nieuwe Coronavirus. Mensen met een goede weerstand worden minder vaak ziek. En als dat toch gebeurt, herstellen ze meestal sneller.

Voor een gezond leven doet u het volgende:

 • Beweeg tenminste een half uur per dag. Regelmatig een stukje wandelen of fietsen is al een goed begin.
 • Eet gezond. Met veel fruit, groente en volkoren graanproducten
 • Drink maximaal 1 glas alcohol per dag. Kijk op Alcoholinfo.nl voor meer informatie
 • Probeer te stoppen met roken als u rookt. Ga voor tips en hulp naar Ikstopnu.nl.

 

Bronnen | RIVM Coronavirus in China, RIVM vragen en antwoorden Coronavirus in China, RIVM en handen wassen, LCR (Landelijk coördnatiecentrum Reizigersadvisering), Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies, Arbo-online Co-ronavirus en werkvloer.

Kijk ook voor meer informatie op: