Aangesloten bij Beroepsvereniging CAT

Vanaf 2018 is Louise van Noordenne als therapeut bij beroepsvereniging CAT Collectief Aanvullende Therapeuten aangesloten. Erkend Alternatief Therapeut – Level 4 binnen de stroming Natuurgeneeswijze. Catcollectief

 

Aangesloten bij Salt Therapy Accociation

De Salt Therapy Association (STA) werd in 2014 opgericht om middelen, informatie, onderzoek en normen te bieden ter ondersteuning, promotie en bewustwording over zouttherapie (halotherapie) voor de industrie, bedrijven en consumenten. Met meer dan 3.166 leden in 31 landen is de STA de grootste organisatie van zouttherapiefaciliteiten, professionals en enthousiastelingen ter wereld. Leden van de organisatie bevinden zich in o.a. de Verenigde Staten, Canada, Ierland, China, Bulgarije, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland.  

 

Opleiding & Diploma

Therapeut Louise van Noordenne is medio 2018 begonnen met haar HBO Medische basiskennis opleiding en heeft de opleiding voltooid op 15-07-2019. Deze opleiding is CPION / SNRO / V&V geaccrediteerd. 

Daarnaast zijn onze medewerkers getraind in EHBO + AED en hebben een BHV certificaat.

 

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Er was in 2020 alleen nog een mogelijkheid tot vergoeding van halotherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de vergoeding alternatieve therapieën bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Vanaf 1-1-2021 is dit helaas niet meer mogelijk.

Zie voor meer informatie overige zorgverzekeraars: CAT – Complementair vergoeding-zorgverzekeraars

 

CAT Beroepscode:

 

Landelijke herkenning van zorgaanbieders

Alleen van halotherapeuten met een AGB code worden nota’s vergoed. AGB code staat voor Algemeen Gegevens Beheer code. Dit is een landelijke code waarmee zorgaanbieders kan worden herkend. Dit beheer wordt uitgevoerd door Vektis. Helaas is het niet meer mogelijk om dit voor halotherapie te realiseren.

 

AIR: Integraal zorg platform

AIR project is een brug tussen de aanvullende en de reguliere zorg. Sinds de start van AIR hebben al 160 aanvullende therapeuten zich geprofileerd op de website van AIR. AIR is een non-profit organisatie.

Ga naar AIR

Voor de huisarts van nu
Op AIR staan aanvullende therapeuten geregistreerd. Deze profielen zijn vindbaar in een eenvoudig te bedienen zoekmachine die een totaaloverzicht zal gaan bieden van erkende complementaire therapeuten. De huisarts, psychiater, psycholoog, verpleegkundige, tandarts, fysiotherapeut, etc, kan vervolgens gebruik maken van deze zoekmachine. De reguliere zorgaanbieder hoeft dan niet langer in een wirwar aan websites te zoeken naar complementaire therapeuten, zij kunnen deze dan vinden op AIR. Alle aanvullende therapeuten die op AIR zijn te vinden, zijn aangesloten bij een erkende beroepsorganisatie. Zodoende is kwaliteit voor iedereen gegarandeerd.

Een gezondere samenleving
Het is de missie van AIR om te gaan werken aan een gezondere samenleving. Elke zorgaanbieder heeft een enkel doel: het helpen van zorgontvangers. Zolang zorg gereguleerd is, voldoet aan voorwaarden zoals gesteld door professionele beroepsorganisaties en professionaliteit uitstraalt, is volgens AIR project dit enkele doel het beste te bereiken als de zorg dan ook duidelijk gepresenteerd wordt en in overeenkomst met elkaar kan bestaan. Zorg: complementair, integraal of regulier; het staat niet los van elkaar maar vormt een geheel.

 

GAT Geschillen

  • GAT-Beroepscode – Hier wordt omschreven hoe een professioneel en redelijk handelend alternatieve of complementaire therapeut zich dient te gedragen terwijl deze in functie is.
  • GAT Geschillen – Heeft u een opmerking / klacht- neem dan contact op met GAT Geschillen.
 
 
 

Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: GAT Geschillen

Ik werk als CAT-collectief therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.

Voor meer informatie zie: GAT Geschillen Beroepscode

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.