Hoe verbetert zouttherapie prestaties?

Prestaties kunnen veel verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Voor sommigen betekent het atletische prestaties. Of u nu een professionele atleet, weekendkrijger of iemand bent die aan een gezonde levensstijl werkt, prestaties omvatten ons vermogen om een ​​atletische taak te volbrengen. Voor anderen kan het adembeheersing betekenen voor activiteiten zoals zingen, podiumkunsten en professioneel zeilen. Levert zouttherapie voordelen op voor verschillende soorten prestaties? Kortom, ja. Maar laten we eens kijken wat onderzoek heeft gevonden over zouttherapie en verbeterde prestaties.

Verbeterde ademhalings- en cardiovasculaire functie:

Zouttherapie vergroot de luchtwegen. Bacteriën in onze luchtwegen veroorzaken ademhalingsproblemen, en zouttherapie reinigt de bacteriën uit de luchtwegen. Degenen die zouttherapie gebruiken, ervaren een toename van het ademhalingsvolume, verbeterde zuurstofniveaus, verbeterde cardiovasculaire prestaties en een verlaagde hartslag en ademhaling (1). Deze veelzijdige voordelen maken zouttherapie tot een prachtig hulpmiddel voor degenen die meer atletische energie, betere adembeheersing en topprestaties willen. Hoe beter de zuurstofstroom, hoe beter het spierherstel.

Gezwollen gewrichten:

Trainen, ouder worden of een verkeerde of te eenzijdige houding kunnen zwellingen veroorzaken, vooral in de gewrichten. Zouttherapie werkt ontstekingsremmend en trekt vocht weg dat in de huid zit (2). Minder dagen met zwelling kunnen productievere dagen met minder pijn betekenen.

Verbeterde adem- en cardiovasculaire prestaties in combinatie met verminderde zwelling vormen een geweldig recept voor verschillende soorten prestaties. Of u nu een operazanger bent, een professionele spreker, of graag sportief met uzelf concurreert, zouttherapie biedt de mogelijkheid om de prestaties op natuurlijke wijze te verbeteren.

Bronnen:

  1. Impact Assessment of Saline Aerosols on Exercise Capacity of Athletes, Stribu Cǎtǎlina, Stirbu Cǎtǎlin, Sandu Ion, 2012
  2. Prospects of Halotherapy in Sanatorium and Spa Dermatology and Cosmetology, A. V. Chervinskaya, 2006

Featured Articles

Featured video

Maak nu een afspraak en ervaar wat een behandeling voor u kan betekenen!

Healthy Newsletter

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.