Moderne Methode

Halotherapie komt oorspronkelijk voort uit inademing behandelingen in zoute lucht die van nature voorkomt in submediterrane zoutmijnen. Dit klimaat bevat specifieke en unieke hoeveelheden zoute lucht om een veelheid aan luchtwegaandoeningen te behandelen. Halotherapie komt van het Griekse woord halo, dat zout betekent. Het is een moderne methode dat het natuurlijke microklimaat uit de zoutmijnen nabootst in een zoutkamer.

Microklimaat

Het kunstmatig gecreëerde microklimaat uit de zoutmijnen wordt bereikt door het gebruik van een speciaal daarvoor ontworpen machine: een halogenerator. Dit apparaat vermaalt fijn droog medicinaal aerosol zout en verstuift dat in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte: de zoutkamer. De wanden en vloeren in de zoutkamer zijn bedekt met zout om de juiste klimatologische omstandigheden van luchtvochtigheid en temperatuur te kunnen waarborgen. Dit garandeert een maximaal comfort tijdens de halo- therapiesessies.

Het luchtcirculatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het aerosol zout en tevens voor verversing van de lucht in de zoutkamer. De zoutconcentratie wordt continu
gemeten en computergestuurd op het gewenste niveau gehouden. De lucht die u inademt is hypobacterieel.

Wetenschappelijke studies

Er zijn diverse wetenschappelijke studies gedaan naar de effecten van Halotherapie. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke (Engelstalige) artikelen geselecteerd:

Chervinskaya A.V., Doctor of Medical Science:

Chervinskaya, A.V. – Prospects of Halotherapy in Sanatorium-and-Spa Dermatology and Cosmetology;

European Respiratory Journal:

Daviskas, E. et al. – Inhalation of Hypertonic Saline Aerosol Enhances Mucociliary Clearance in Asthmatic and Healty Subjects

The New England Journal of Medicine:

Elkins, M.R. et al. – A Controlled Trial of Long-Term Inhaled; Hypertonic Saline in Patients with Cystic Fibrosis;

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.