Natuurlijke manieren om allergieën te verlichten

Gifstoffen in uw neusholte kunnen leiden tot allergieën, congestie, astma en algemeen ongemak. Lees verder en leer vijf natuurlijke manieren om gifstoffen uit de neusholte te verwijderen.

Belangrijkste leerpunten:

  • Gifstoffen en verontreinigende stoffen kunnen uw neusholtes verstoppen.
  • U kunt helpen uw neusholtes vrij te maken en beter te ademen door voldoende te drinken, te sporten en te rusten.
  • Zouttherapie helpt gifstoffen, verontreinigende stoffen en allergenen uit uw neusholte te verwijderen.
  • Heeft u een hekel aan allergieën of astma-opflakkeringen? Gifstoffen en verontreinigende stoffen uit verschillende bronnen in de buiten- en binnen lucht kunnen uw neusholte verstoppen en het ademen moeilijker maken. Allergenen zoals pollen, huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt, schimmels en een breed scala aan ziekteverwekkers produceren deze microscopisch kleine gifstoffen.

Deze allergenen kunnen leiden tot irritatie en ontsteking van uw neusholte, wat vaak resulteert in een ophoping van slijm, wat luchtwegaandoeningen zoals astma kan verergeren en allergieën kan veroorzaken. Het is erg belangrijk om regelmatig gifstoffen uit de neusholte te verwijderen om irritatie en ontsteking te helpen voorkomen.

In deze Blog leiden we je door vijf remedies tegen natuurlijke gifstoffen die helpen neusholtes te reinigen. Houd er rekening mee dat deze methoden geen eenmalige oplossingen zijn, maar eerder dingen die u regelmatig moet doen om uw neusgangen schoon en helder te houden.

1 Drink consequent voldoende vloeistof

Het drinken van veel vloeistoffen, vooral water, helpt de slijmafscheiding te verdunnen en bevordert de afvoer, waardoor symptomen zoals congestie en slijmophoping in uw keel worden bestreden. Streef naar minimaal 5-7 glazen water per dag.

Volgens een onderzoek van onderzoekers van het Mount Sinai Medical Center in Miami Beach is het drinken van hete vloeistoffen aanzienlijk beter dan het drinken van koude vloeistoffen om het slijm te verdunnen. De onderzoekers ontdekten ook dat hete kippensoep het beste hielp om slijm te verdunnen in vergelijking met warm en koud water.

Andere voedingsmiddelen en dranken die u helpen gehydrateerd te blijven, zijn onder meer bouillon, thee en fruit en groenten op waterbasis, zoals komkommers. Niet alle vloeistoffen zijn echter goed in het opruimen van neusholtes. Vermijd vloeistoffen zoals cafeïne en alcohol, omdat deze uitdrogen.

2 Zorg voor regelmatige rust

U haalt de druk van uw neusholte weg als u rust, wat de hersteltijd van allergieën kan versnellen. Tijdens de slaap maakt het lichaam hormonen vrij die de weefselgroei stimuleren. Het profileert ook witte bloedcellen die ziekteverwekkers in uw systeem bestrijden.

Probeer er een gewoonte van te maken om op vaste tijden te gaan slapen en wakker te worden. Een consistent slaapschema als dit behoudt het circadiane ritme van uw lichaam en verbetert de slaapkwaliteit. Probeer geen grote hoeveelheden voedsel te consumeren voordat u naar bed gaat, omdat dit uw slaap kan verstoren.

Het is mogelijk dat slaap niet onmiddellijk gifstoffen uit uw neusholtes verwijdert. De sleutel is om het consequent te doen en op de lange termijn resultaten te zien.

3. Slaap met uw hoofd omhoog

Gezond blijven gaat niet alleen over hoeveel slaap je krijgt, maar ook over hoe je slaapt. Als u plat op uw rug slaapt, kan de verstopte neus toenemen.

Slaap met uw hoofd omhoog om allergiesymptomen te helpen bestrijden. Op deze manier verlicht het de druk op uw sinussen, opent het uw luchtwegen en helpt het slijm uit uw neusholte af te voeren. Je kunt je hoofd ondersteunen met extra kussens of een fauteuil.

4. Oefening

Lichamelijke activiteit verhoogt de bloedsomloop en kan de congestie in uw neusholte helpen verminderen. Bovendien verhoogt het de kerntemperatuur van uw lichaam en maakt het slijm los.

Routinematige lichaamsbeweging helpt uw ​​immuunsysteem ook om witte bloedcellen te vermenigvuldigen die ziekteverwekkers bestrijden. Bovendien activeer je tijdens het sporten de aanmaak van endorfine, de natuurlijke stressbestrijders van je lichaam.

Hoewel lichaamsbeweging de congestie kan helpen verlichten, moet u voorzichtig zijn. Een verstopte neus kan uw evenwicht en coördinatie beïnvloeden, waardoor u zich duizelig voelt. Als gevolg hiervan zijn inspannende activiteiten zoals gewichtheffen en hardlopen mogelijk geen goed idee. Vermijd ook activiteiten waarbij u voortdurend uw hoofd moet laten zakken, omdat dit alleen maar meer druk op uw sinussen zal uitoefenen.

Terwijl u last heeft van allergieën of verkoudheid, voert u lichte oefeningen uit, zoals wandelen. Op die manier belast je je lichaam niet, maar kun je toch genieten van de verlichtende voordelen van lichaamsbeweging.

Yoga, meditatie en andere diepe ademhalingsoefeningen kunnen hier ook nuttig zijn. Ze kunnen de druk en het ongemak dat gepaard gaat met allergieën helpen verminderen.

5. Probeer een zouttherapieroutine

Zouttherapie helpt gifstoffen effectief uit uw neusholte te verwijderen, zodat u gemakkelijker kunt gaan ademen. Het is ook nuttig voor het verlichten van astmasymptomen.

Zouttherapie, ook bekend als halotherapie, omvat het inademen van minuscule, antimicrobiële droge zoutdeeltjes die diep in de luchtwegen en door de huid dringen. Zout heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen, en het inademen ervan kan de allergie- en astmasymptomen verbeteren door gifstoffen uit uw ademhalingssysteem te verwijderen. Zouttherapie ondersteunt ook uw immuunsysteem, waardoor uw lichaam sterker wordt om ziekten te bestrijden.

Verschillende onderzoeksresultaten ondersteunen deze beweringen. In een onderzoek onder patiënten met bepaalde chronische allergene ademhaling pathologieën en infectieuze-inflammatoire pathologieën vertoonden degenen die halotherapie volgden bijvoorbeeld een afnemend ontstekingspatroon, een betere ademhaling en minder gevoeligheid voor triggers.

Uit een ander onderzoek bleek dat tussen 72 en 87% van de mensen met neusproblemen verlichting ervoer met halotherapie. En 90% van de mensen met acute sinusitis ondervond een significante vermindering van het slijmvlies na twee of drie sessies.

Zouttherapie kan allergieën en astma helpen verlichten en het is ook een ontspannende ervaring die u kan helpen ontspannen en makkelijker adem halen.

Hoe Halotherapie Holland u kan helpen

Onze praktijk biedt 2 zoutkamers aan met zouttherapie om uw neusholtes te reinigen. Tijdens elke sessie malen en verdelen halogenerators droog zout in de atmosfeer terwijl u ontspant en achterover leunt in een comfortabele stoel.

Wij bieden uw eerste sessie gratis aan. Neem contact met ons op voor meer informatie over ons aanbod. Stel gerust alle vragen die u wilt, vooral als het de eerste keer is dat u zouttherapie doet.

Featured Articles

Featured video

Maak nu een afspraak en ervaar wat een behandeling voor u kan betekenen!

Healthy Newsletter

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.