Zouttherapie werkt ook bij eczeem en veroudering van de huid

Neem deze stappen om de veroudering van uw huid te vertragen en/of de eczeemsymptomen te verlichten. Beginnen met zouttherapie bij Halotherapie Holland kan u bij beide helpen.

Belangrijkste leerpunten:

Zouttherapie kan de tekenen van huidveroudering helpen vertragen en de symptomen van eczeem verlichten vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de beschermende laag van de huid te laten groeien.

Andere snelle tips voor een betere huid:

  • Stop of vermijd het roken
  • Gebruik een vocht inbrengende crème
  • Eet gezonder
  • Vermijd te veel zon
  • Drink minder alcohol

Je huid zal uiteindelijk tekenen van veroudering vertonen, maar hoeveel hangt af van hoe goed je ervoor zorgt. U kunt een gezondere, jonger uitziende huid krijgen met de juiste huidverzorgingsroutine, welzijnsroutine en veranderingen in levensstijl, vooral als u zouttherapie probeert.

Heeft u eczeem? Dan weet je hoe notoir moeilijk het is om ermee om te gaan. Als u te maken heeft met eczeemsymptomen en opflakkeringen, zal het creëren van de juiste huidverzorgingsstrategie u helpen verlichting te vinden van symptomen zoals jeuk, roodheid en pijn.

U kunt stappen ondernemen om uw huid proactief te beschermen tegen veroudering en de tekenen van eczeem te verminderen. We delen hoe zouttherapie eczeem en huidveroudering kan verminderen, naast enkele andere snelle huidverzorgingstips.

Hoe beschermt zouttherapie de huid?

Veel mensen gebruiken zouttherapie als huidverouderingstherapie en eczeemtherapie. Zouttherapie, of halotherapie, kan huidproblemen verbeteren en u er jonger uit laten zien.

Zout heeft ontstekingsremmende eigenschappen en doodt bacteriën, en zouttherapie kan leiden tot vochtafgifte in het weefsel. Deze eigenschappen van zout zorgen ervoor dat de huid gezond blijft en er fris uitziet.

Meer specifiek: hoe verbetert zouttherapie eczeem en huidveroudering?

Halotherapie werkt op oppervlakkige en diepere huidlagen om de activiteit te verhogen en de beschermende eigenschappen van de huid te verbeteren. Dit biedt zowel genezende als cosmetische effecten. Zouttherapie normaliseert de pH van de huid en stimuleert “herstellende en regeneratieve processen in de epidermis en derma, resulterend in een toename van de huidstijfheid”. Bovendien verbetert de therapie “de activiteit van de celmembraan in de microcirculatie, verbetert de regeneratie en elasticiteit van de huid en vermindert rimpels en oedeem”, allemaal met onbeduidende risico’s, volgens een klinisch onderzoek.

Het is gebleken dat mensen met atopische dermatitis (of eczeem) hun symptomen verbeteren met zouttherapie. Het verminderen van ontstekingen in de huid minimaliseert eczeemsymptomen en de huid ziet er minder rood en geïrriteerd uit.

Het toevoegen van zouttherapie aan uw welzijnsroutine kan zowel helpen bij het verlichten van eczeem als bij het tegengaan van veroudering. En veel mensen gebruiken zouttherapie voor meer dan alleen deze twee doeleinden. Halotherapie helpt de huid gehydrateerd te houden en vermindert roodheid en oneffenheden.

Andere snelle tips voor een betere huid

Het toevoegen van zouttherapie aan uw routine kan uw huid helpen. Maar wat kunt u nog meer doen in combinatie met zouttherapie om een ​​jonger uitziende, gezondere huid te bevorderen? We bespreken nog een paar andere snelle tips:

1. Stop of vermijd het roken

Een studie van American Academy of Dermatology Association zegt dat roken “de snelheid waarmee de huid veroudert enorm kan versnellen” omdat het rimpels en andere huidveranderingen veroorzaakt waardoor de huid er ouder uitziet. Studies hebben gesuggereerd dat tabaksrook toxiciteit veroorzaakt in de huidcellen en de huidsymptomen van veroudering verergert. Volgens de Eczema Foundation blijkt roken ook opflakkeringen van eczeem te veroorzaken en het eczeem te verergeren.

2. Gebruik een vocht inbrengende crème

Omdat een drogere huid de symptomen van eczeem kan verergeren, helpt het regelmatig gebruiken van een vocht inbrengende crème bij frustrerende aanvallen. Door de huid te hydrateren, ontstaat er een barrière die u helpt waterverlies te voorkomen en de huid verder beschermt tegen irriterende stoffen. Omdat vocht inbrengende crèmes water vasthouden, zorgen ze ervoor dat de huid er jeugdiger uitziet en kunt u de tekenen van veroudering vertragen en een gezonder uiterlijk van de huid creëren.

3. Eet gezonder

Bijna alles wat u doet of consumeert, heeft invloed op uw huid. Het is dus geen verrassing dat een gezonder dieet tot een gezondere huid zal leiden. Het consumeren van gefrituurd voedsel en suiker kan schadelijk zijn voor de huid. Over bewerkt voedsel dat veel koolhydraten en geraffineerde suikers bevat, kan ontstekingen en irritatie veroorzaken, wat niet goed is voor eczeem of veroudering. Probeer je dus te concentreren op het eten van veel fruit, groenten, noten en zaden, en gezonde vetten.

4. Vermijd te veel zon

Hoewel mensen graag in de zon zonnebaden, zal het innemen van te veel zonnestralen schade aan de huid veroorzaken. Volgens vele studies veroorzaakt de zon veroudering door ultraviolet (UV) licht 90% van de zichtbare veranderingen in de huid. Het vermijden van veel blootstelling aan de zon en het dragen van zonnebrandcrème met een hoge SPF is dus cruciaal om de huid te beschermen tegen extra schade die veroudering versnelt.

5. Drink minder alcohol

Uit één onderzoek bleek dat zwaar alcoholgebruik, gedefinieerd als het drinken van acht of meer drankjes per week, geassocieerd was met meer rimpels, wallen en verlies van volume in het midden gezicht. Alcohol is een gifstof en droogt het lichaam en de huid uit. Symptomen die verband houden met eczeem kunnen verergeren als u te veel drinkt, omdat alcoholgebruik de huid kan uitdrogen en de bloedvaten kan verwijden.

Verbeter uw huid bij Halotherapie Holland

Het is niet eenvoudig om oplossingen te vinden voor eczeem of om huidveroudering te vertragen. Met zouttherapie kunt u achterover leunen en ontspannen, terwijl de helende krachten van zout u een betere, gezonder uitziende huid geven. Met dit volledig natuurlijke alternatief kunt u mogelijk de symptomen van verschillende huidproblemen, waaronder acne, dermatitis en psoriasis, onder controle houden.

Mensen gebruiken ook halotherapie om ademhalingsproblemen zoals astma, COPD, allergieën en andere ademhalingsaandoeningen te verlichten. Wanneer u microscopisch kleine zoutdeeltjes inademt, ruimt u uw neusholtes op en verwijdert u gifstoffen en ziekteverwekkers die een gemakkelijke ademhaling in de weg staan.

Wilt u zouttherapie bij Halotherapie Holland een belangrijk onderdeel maken van uw huidverzorgingsroutine? Lees meer over hoe regelmatige bezoeken aan Halotherapie Holland u kunnen helpen uw huid te beschermen en uw luchtwegklachten te verlichten. Neem nu contact met ons op om een ​​afspraak te maken.

Featured Articles

Featured video

Maak nu een afspraak en ervaar wat een behandeling voor u kan betekenen!

Healthy Newsletter

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.