Wat u kunt verwachten tijdens uw eerste zouttherapiesessie

Het kan zijn dat u zich na uw eerste zouttherapiesessie lichter en ontspannend voelt, maar u zichzelf ook afvraagt wat nu verder? Hoe moet u zich dus voorbereiden op uw eerste halotherapiesessie en wat kunt u verwachten? We hebben alle antwoorden in dit artikel, dus blijf lezen!

  • Belangrijkste leerpunten:

Uw halotherapiesessie is uw ‘tijd voor uzelf’, dus voel u vrij om te lezen, een dutje te doen, te mediteren of naar muziek te luisteren met een koptelefoon.

Zouttherapie heeft vaak een natuurlijk ontspannend effect op uw lichaam, waardoor u tot rust kunt komen.

Het kan zijn dat u na één sessie enige verlichting voelt, maar voor het beste resultaat moet u consequent komen.

De antimicrobiële, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van zout verwijderen de ophoping van slijm in uw luchtwegen, zuiveren uw huid en helpen u gemakkelijker te ademen.

Dus als u heeft besloten om langs te komen voor uw eerste zouttherapiesessie. Gefeliciteerd! U sluit zich aan bij de overvloed aan mensen die regelmatig de vele gezondheids- en welzijnsvoordelen ervaren van zouttherapie, ook wel halotherapie genoemd. We begrijpen het volledig als u kriebels of vragen hebt over uw eerste sessie, maar maakt u zich geen zorgen, u bent in goede handen.

Er kunnen verschillende vragen door je hoofd gaan, van wat voor soort kleding je moet dragen tot wat je kunt verwachten tijdens een sessie. Het is niet nodig om in het donker te zitten. In dit artikel laten we u zien wat u moet doen om u voor te bereiden en hoe uw sessie eruit zal zien. Klaar? Laten we erin duiken.

Vóór uw zouttherapiesessie

Onze cliënten staan ​​centraal bij alles wat we doen bij Halotherapie Holland. Online een afspraak inplannen op onze locatie is een fluitje van een cent. Op geselecteerde zoutkamers bieden we de eerste sessie zelfs gratis aan.

Wij raden u aan om minimaal 15 minuten te vroeg aanwezig te zijn voor uw sessie. Ons team luistert naar uw gezondheids- en welzijnsdoelen en maakt een plan op maat voor u.

We raden aan losse, comfortabele kleding te dragen, bij voorkeur in lichte kleuren, omdat zout beter zichtbaar is op donkere kleuren.

Ook vragen wij u geen geuren (parfum, rook, etc.) te dragen, uit beleefdheid tegenover geurgevoelige gasten. De sessie zal 60 minuten duren. Er zijn uitzonderingen voor bijvoorbeeld cliënten met zware longaandoeningen of kinderen, zij gaan een ander behandeltraject in. In het intakegesprek komt dit verder aan bod.

Tijdens uw sessie

Bereid u voor om een ​​andere omgeving te zien dan u eerder hebt gezien. De muren en vloeren zijn bedekt met zout en er zijn ligstoelen waar u tijdens uw sessie op kunt zitten. Een apparaat dat bekend staat als de halogenerator, zal zout van farmaceutische kwaliteit malen en in de zoutkamer verspreiden.

We spelen reflecterende muziek op de achtergrond terwijl u achterover leunt, ontspant en microscopisch kleine, luchtweg reinigende, huidverzachtende zoutdeeltjes inademt. Onthoud dat dit jouw tijd is, dus u hoeft alleen maar achterover te leunen en te ontspannen.

Lees een boek, mediteer, blader door uw smartphone of doe zelfs een dutje terwijl de zoutdeeltjes diep in uw ademhalingssysteem doordringen en door uw huid worden opgenomen. U kunt elektronische apparaten zoals telefoons en tablets meenemen naar de zoutkamer. Maar neem alsjeblieft een koptelefoon mee, zodat u anderen niet stoort. Telefoongesprekken zijn ook niet toegestaan. Mocht u niet uw elektronische toestellen mee naar binnen willen nemen, dan hebben wij kluisjes/lockers beschikbaar.

Als u het voor de eerste keer ondervindt, kunt u een lichte kriebel in de keel ervaren, maar dat is slechts het zout dat zijn werk doet. Het kan ook zijn dat u hoest of een paar hoestgeluiden aan de andere kant van de kamer hoort. Er is echter geen reden tot ongerustheid, aangezien geen enkele bacterie kan overleven in zo’n zoute omgeving.

Zout heeft een kalmerend effect op uw lichaam, dus wees bereid om te ontspannen en tot rust te komen tijdens uw zouttherapiesessie.

Na de sessie

Veel mensen ervaren het leeglopen van hun sinus meteen of uren later na hun eerste sessie. Verschillende mensen zeggen ook dat ze dezelfde nacht beter en dieper slapen. Over het algemeen kunt u verwachten dat u zich lichter en ontspannend voelt.

Om deze ontspannen toestand gaande te houden en alle andere gezondheids- en welzijnsvoordelen van zouttherapie te ervaren, zult u een constante routine willen beginnen. Als u een zeer drukke agenda heeft, kunt u kiezen voor onze privé kamer sessie. Deze zoutkamer is privé waar u alleen in zit. U kunt ook kiezen voor de grote kamer- deze ruimte deelt u maximaal met 5 personen, dat is inclusief uzelf.

Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten na een paar halotherapiesessies:

  • Uw lichaam neemt essentiële mineralen zoals calcium, ijzer en kalium beter op
  • U krijgt meer ondersteuning van het immuunsysteem
  • Slijmafbraak en verminderde ontstekingen
  • Verzacht huidaandoeningen zoals eczeem en acne.

Lees meer over de voordelen van zouttherapiesessies in ons artikel met de titel De voordelen van zouttherapie

Uw eerste zouttherapiesessie ter kennismaking met Halotherapie Holland is gratis en geheel vrijblijvend!

We beschikken over ultramoderne faciliteiten die uw ervaring bevredigend en onvergetelijk zullen maken. Bovendien maakt u kennis met ons goed opgeleide en ervaren team, dat uw eerste zouttherapiesessie tot een plezierige ervaring zal maken.

Gebruik onze website om uw eerste zouttherapie behandeling te reserveren en begin aan uw gezondheids- en welzijnsreis met zouttherapie. Graag tot ziens bij Halotherapie Holland!

Featured Articles

Featured video

Maak nu een afspraak en ervaar wat een behandeling voor u kan betekenen!

Healthy Newsletter

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.