Winterallergieën zijn een veelvoorkomend probleem dat de meeste mensen ervaren tijdens kouder weer. Hoewel allergieën meestal worden geassocieerd met de lente- en zomerseizoenen, kunnen ze het hele jaar door voorkomen en worden ze seizoensgebonden allergieën genoemd.
Tijdens het winterseizoen brengen de meeste mensen hun tijd binnenshuis door vanwege het barre weer, waardoor de blootstelling aan allergenen binnenshuis, zoals huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en schimmels, kan toenemen. Droge lucht tijdens het winterseizoen kan het slijmvlies van de neusholtes irriteren en leiden tot verstopte neus, niezen en jeukende ogen.
Wat veroorzaakt winterallergieën?
De meest voorkomende allergenen binnenshuis zijn:
- Stofdeeltjes in de lucht – Als u de ramen en deuren open laat staan, kan er stof en vervuiling uit de omgeving in huis komen. Deze stofdeeltjes kunnen bij inademing luchtweginfecties veroorzaken en mogelijk winterallergieën veroorzaken.
- Huisstofmijt – Huisstofmijt die in bedden, banken, tapijten en ander meubilair wordt aangetroffen, kan winterallergieën veroorzaken. Deze huisstofmijten leven in warme, vochtige omgevingen en hun dode lichamen en afval kunnen ingebed raken in de verschillende objecten in huis. Binnen verwarmers zijn gunstig voor de groei van huisstofmijt, omdat ze in warme omstandigheden leven.
- Huidschilfers van huisdieren – Huidschilfers van huisdieren, te vinden in bijna alle binnen- en huishoudelijke meubels, tapijten en beddengoed, is het meest voorkomende allergeen dat winterallergieën kan veroorzaken. Huidschilfers van huisdieren van honden, katten, vogels en andere huisdieren blijven aan het oppervlak van huishoudelijke voorwerpen plakken en zijn moeilijk te verwijderen met regelmatige reiniging.
- Schimmel – Groei van schimmel in vochtige omgevingen zoals badkamers, wastafels, wastafels, balkons en kelders, vooral tijdens sombere winters en regenseizoenen, kan winterallergieën veroorzaken. Bovendien kan het gebruik van luchtbevochtigers voor binnen, airconditioners en omstandigheden zoals lekkende leidingen of de nabijheid van afvoerleidingen de toestand verergeren.
- Kakkerlakkenuitwerpselen – Keukengebieden worden vaker bevochtigd. Gootstenen, nat keukengerei in de rekken en keukenkastjes zijn eerder besmet met uitwerpselen van kakkerlakken. Overgebleven voedsel kan kakkerlakken uitnodigen en de vermenigvuldiging van allergenen veroorzaken, waardoor het risico op winterallergieën toeneemt.
- Schoeisel Vuil – Het dragen van buitenschoeisel in huis kan ervoor zorgen dat het vuil van buiten het huis binnenkomt en overal rondgaat. Het inademen van dezelfde ingesloten lucht kan allergische aandoeningen veroorzaken.
Wat zijn de tekenen en symptomen van winterallergieën?
Hieronder volgen de symptomen van milde winterallergieën:
- Frequent en niet te stoppen niezen.
- Verstopte of verstopte neus.
- Jeukende en tranende ogen.
- Pijnlijke keel.
- Jeuk in de keel.
- Droge ochtendhoest.
- Koorts bij lage temperatuur.
- Ademhalingsmoeilijkheden.
In ernstige gevallen van winterallergieën ervaart men:
- Huiduitslag.
- Frequente astmatische aanvallen.
- Het gevoel van een zware borstkas.
- Piepende ademhaling tijdens het ademen.
- Gevoelens van angst en uitputting.
- Beklemming op de borst.
Hoe weet je of het een verkoudheid of een winterallergie is?
Oorsprong – Winterkou komt voort uit een virus dat wordt verspreid door iemand die al besmet is met winterkou. Het virus vermenigvuldigt zich in het lichaam van de getroffen persoon en verspreidt zich via druppeltjes naar een ander individu. Terwijl allergieën worden veroorzaakt door de afgifte van histamine, dat de ontstekingsreactie van het lichaam veroorzaakt als reactie op allergenen.
- Duur – Verkoudheid duurt enkele weken, maar allergieën duren totdat het individu wordt blootgesteld aan de allergenen.
- Begin – Symptomen van de verkoudheid beginnen een paar dagen na de infectie en allergische reacties treden onmiddellijk op na blootstelling aan de allergenen.
- Symptomen – Pijn in het lichaam, koorts en keelpijn komen vaker voor en zijn erger bij verkoudheid. Deze symptomen zijn echter mild of komen helemaal niet voor in het geval van winterallergieën.
- Cure- De winterkou neemt af zodra het lichaam de infectie bestrijdt. In het geval van allergieën verdwijnen de symptomen echter na eliminatie van blootstelling aan Allergenen.
Verbeter de gezondheid van uw longen: Halotherapie is een alternatief voor allergiemedicijnen.
Met het toenemende aantal mensen dat op zoek is naar meer natuurlijke manieren om hun gezondheid te beheren, wint halotherapie aan populariteit. Onderzoek suggereert dat zout antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het verbeteren van aandoeningen van de luchtwegen, waardoor het een potentieel krachtig wapen tegen allergieën is. In tegenstelling tot geneesmiddelen op basis van chemicaliën, heeft zouttherapie geen bijwerkingen en draagt het niet bij aan antibioticaresistentie of verhoogde bloeddruk, waardoor het een veilig en effectief alternatief is.
In plaats van door een breed scala aan medicijnen, neussprays en oogdruppels te schuifelen, kunnen regelmatige bezoeken aan een zoutgrot of zoutkamer ongemakkelijke symptomen van allergieën verlichten zonder de negatieve effecten van allergiemedicatie.
Hoe winterallergieën te voorkomen?
Het is zowel noodzakelijk als belangrijk om stappen te ondernemen om winterallergieën te voorkomen om ongemak en mogelijke complicaties te voorkomen. Hieronder volgen enkele manieren waarop men winterallergieën kan voorkomen:
- Sanitaire voorzieningen en hygiëne – Een manier om dit te doen is door het binnenmilieu schoon en vrij van allergenen te houden. Regelmatig stofzuigen met HEPA-filters, een luchtreiniger gebruiken en beddengoed in heet water wassen, kunnen allemaal helpen om de blootstelling aan allergenen te verminderen.
- Een luchtontvochtiger gebruiken – Bovendien kan het gebruik van een luchtontvochtiger helpen de luchtvochtigheid te verminderen en irritatie in de neusholtes te verminderen.
- De tapijten vervangen – Het wassen van de tapijten kan vervelend zijn en kan restanten van allergenen achterlaten. Het vervangen van de tapijten lijkt een betere optie om de allergenen volledig te elimineren.
- Repareer lekkende leidingen – Lekkende leidingen laten ruimte voor ongedierte en de groei van schimmel. Door ze te repareren, kan de blootstelling aan allergenen worden verminderd. Bovendien helpt het afdichten van de scheuren en openingen ook om het risico te verminderen.
- Beperk de binnen tijd voor huisdieren – Het is niet mogelijk om huisdieren buiten te laten; Men kan echter de tijd dat huisdieren binnen blijven beperken om het risico op winterallergieën te voorkomen.
Conclusie:
Winterallergieën kunnen voor de meeste mensen een frustrerend en ongemakkelijk probleem zijn. Herhaaldelijk niezen, griepachtige symptomen en winterhoofdpijn kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Door stappen te ondernemen om de blootstelling aan allergenen te beheersen en indien nodig medische behandeling te zoeken, kunnen mensen de symptomen minimaliseren en genieten van het winterseizoen.
Referenties:
- Ga voor meer informatie naar de pagina met onderzoek artikelen: Research Articles van de website van de Salt Therapy Association.
- Salt Therapy Association Reference and Resource Guide, pagina 7, Hoe droge zouttherapie werkt. https://www.salttherapyassociation.org/images/STA-Reference-and-Resources-Guide-022819-RED.pdf
- Referentie: Salt Therapy Association Referentie en bronnengids, pagina 8. https://www.salttherapyassociation.org/images/STA-Reference-and-Resources-Guide-022819-RED.pdf“Wat is droge zouttherapie?” Educatieve kaart.